Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 21:59 >> 21:59
1

ALBANIJA

Pooštrili kazne za krvnu osvetu

Vlada Albanije je danas uvela strože kazne za počinitelje ubistava i drugih teških zločina u nastojanju da suzbije krvnu osvetu, nasilje i široko rasprostranjeno ilegalno posjedovanje oružja.

Albanski ministar pravde Eduard Halimi objelodanio je danas te nove propise, u skladu sa kojima se minimalna kazna za ubistvo povećava sa 25 na 38 godina zatvora, a za ilegalno posjedovanje oružja sa sedam, na 15 godina zatvora, u oba slučaja bez prava na podnošenje zahtjeva za izdržavanje uslovne kazne.

Nasilje u kojem je došlo do ozbiljnih povreda nosi kaznu od 20 godina do doživotnog zatvora, u poređenju sa sadašnjom kaznom od pet godina zatvora.

Albanski parlament je u maju odobrio pooštravanje kazni za ta krivična djela.

Visoka stopa kriminaliteta u Albaniji zabrinjava pred opšte izbore 23. juna, za šta se kao najčešći razlog navodi široko rasprostranjeno ilegalno posjedovanje oružja, čemu je doprinijela narodna pobuna 1997. godine, kada su opljačkane prodavnice oružja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније