Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 06. 2013. 09:08   >>  09:08

ALARMANTNO

I Srbija bi mogla "plivati" u poplavama

Načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije Predrag Marić upozorio je da bi se u toj zemlji, ako bi nadošla ogromna količina vode, vidjele iste scene kao u Evropi.

Marić je, kako prenose beogradski mediji, rekao da se nadležne službe pripremaju kako bi se u Srbiji spriječile poplave koje su zahvatile Evropu. On je poručio da država ne smije da štedi na prevenciji i zaštiti od vanrednih situacija čiji se budžet, kako kaže, smanjuje iz godine u godinu.

On je istakao i da je zakazana sjednica nadležnih službi koje će preduzeti sve korake kako rijeke ne bi preplavile nasipe. Marić je objasnio da zaštita od poplava i drugih vanrednih situacija ne može da se obavlja na način na koji bi građani željeli zbog nedovoljno novca koji se izdvaja za tu oblast. 

Inače, nadležni u Srbiji su istakli da se očekuje da vrh poplavnog talasa, koji već danima plavi dio Evrope ostavljajući iza sebe i žrtve, stigne u Srbiju danas, na Dunavu kod Bezdana. Nadležni su najavili pojačano angažovanje ljudstva i mehanizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније