Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 11. 2016. 20:01 >> 19:39
4

NAKON 15 GODINA

U Srebrenici radno za Dan državnosti BiH

Poslije 15 godina u Srebrenici je 25. novembar radni dan. Prethodni načelnici bošnjačke nacionalnosti proglašavali su ovaj datum neradnim danom i obilježavali Dan državnosti BiH, koji je zvanično praznik u Federaciji BiH.

Prethodnih godina oni koji su željeli nijesu morali dolaziti na posao, dok su neki dolazili na svoja radna mjesta.

Novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić odlučio je da se poštuje samo Zakon o praznicima RS, u kojem se 25. novembar ne obilježava kao Dan državnosti.

Dan državnosti BiH obilježen je u Memorijalnom centru Potočari, gdje je poručeno da je Srebrenica "mjesto gdje se čuva bosanskohercegovačka državnost".

Prisutni su bili predstavnice srebreničkih udruženja, uprava Memorijalnog centra Potočari, ministar za izbjegle i raseljene osobe Federacije BiH Edin Ramić, novoizabrani predstavnici Bošnjaka u Srebrenici, kao i Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS.

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari, Sadik Ahmetović izjavio je da se u Srebrenici čuva državnost BiH i njena istorija i da će BiH biti "nezavisna, suverena i jedinstvena sve dok se okupljaju u Potočarima, uprkos činjenici da se Dan državnosti, kao najznačajniji praznik, ignoriše i ne slavi u celoj BiH, čak ni u Srebrenici".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније