Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 06. 2013. 13:50   >>  14:01

TAHIRI NAJAVILA

Kosovu pozivni preko Albanije

Zamjenica kosovskog premijera Hašima Tačija, Edita Tahiri, koja u ime vlade predvodi razgovore o primjeni sporazuma i tehničkim pitanjima, izjavila je da se Srbija u principu složila da Kosovo dobije svoj međunarodni prefiks 383 ili 384.

Ona je u izjavi prištinskom listu "Zeri" kazala da je insistiranje Srbije na licenci novog srpskog mobilnog operatera na Kosovu, bez poštovanja zakonske procedure, ponovo blokiralo postizanje sporazuma o telekomunikacijama. 

Tahiri je kazala da se mora poštovati procedura utvrđena zakonima Kosova da bi se dobila licenca virtuelnog mobilnog operatera.

Prema kosovskim zakonima, mobilni operater trebalo bi da bude izabran na tenderu, dok je, kako je rekla Tahiri, Srbija tražila da uđe na Kosovo bez ovih procedura što smo mi odbili. 

„Predložili smo da Srbija na Kosovu operiše sa jednim virtuelnim operaterom, sa frekvencijama jednog od dva mobilna operatera koje ima Kosovo, PTK i Ipko“, kazala je Tahiri.

Tahiri je, takođe, rekla da je Srbija tražila da Kosovo međunarodni pozivni broj dobije preko nje, ali da će Kosovo podnijeti zahtjev ITU (Međunarodna telefonska unija), i da će, ukoliko budu došli u situaciji da kod dobiju preko druge države to onda biti Albanija, a ne Srbija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније