Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

29. 11. 2016. 18:46 >> 18:23

RAMA PORUČIO

Tirana i Priština imaju isti stav prema Srbiji

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da nema problema u odnosima Tirane sa Beogradom i Prištinom, te da koordiniše svoj stav s kosovskim zvaničnicima prema Srbiji.

On je upozorio da pojedini portali ne odražavaju realnost kada pišu da se, nakon njegovog susreta sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, na Kosovu javlja neraspoloženje i obrnuto, kada se sretne s kosovskim premijerom u Srbiji zavlada neraspoloženje.

Upitan kako bi mogao da konstruktivnije koristi svoju ulogu u tom trouglu, Rama za Dojče vele kaže da na pisanje pojedinih portala treba gledati s najvećim oprezom.

"Uvjeravam vas da portali na koje se vi pozivate ne odražavaju realnost. Naprotiv, na njih bi trebalo gledati s najvećim oprezom, jer na osnovu njih možete samo da steknete deformisanu sliku stvarnosti. Nema problema u odnosima koje ste nazvali trouglom. Naprotiv, smatram da imamo fantastičnu saradnju i međusobno razumijevanje sa predsjednikom, premijerom i institucijama na Kosovu. U okviru te saradnje i tog razumijevanja je jasno da se oko našeg stava prema Srbiji dogovaramo i koordiniramo baš kao i prema svakom drugom, onda kada je to neophodno", rekao je Rama.

Rama je, naime, tako odgovorio na konstataciju Dojče velea da se stiče utisak da ima veoma dobar odnos sa svojim srpskim kolegom po dužnosti Aleksandrom Vučićem, te da i pored toga, stalno se dešava da se poslije susreta sa njim javi neraspoloženje na Kosovu - i obrnuto, poslije susreta sa kosovskim premijerom zavlada neraspoloženje u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније