Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

02. 12. 2016. 08:48   >>  08:25 11

DODIK PORUČIO

Dan RS ćemo i dalje slaviti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom odluke Ustavnog suda BiH o poništavanju rezultate referenduma u RS, da je to direktan udar na demokratskom pravo jednog naroda.

 

Dodik je za "Glas Srpske" rekao da je i prije odlučivanja i zasijedanja Ustavnog suda bilo poznato kakvu će odluku donijeti.

"Ništa drugačije od ovakve sramne odluke Ustavnog suda u kome sjede visoki funkcioneri SDA i nijesmo mogli očekivati. To je direktan udar na demokratsko pravo jednog naroda i demokratiju za koju se zalaže i koju sprovodi RS", kazao je Dodik.

On je istakao da je referendumom iskazana demokratska volja naroda.

"Dan Republike ćemo i dalje slaviti. Mi donosimo zakone, a neka Ustavni sud i dalje ispunjava Izetbegovićeve i želje njegovih sljedbenika pa će na taj način najdirektnije urušiti i Ustav i demokratiju u ovoj zemlji", rekao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je za "Glas Srpske" da Ustavni sud doliva ulje na vatru.

"Ne mislim da će to imati ikakve posljedice i ne vidim ni kakve može da ima, jer je volja građana više nego jasna i ona je obavezujuća za sve - mene, predsjednika RS i Narodnu skupštinu", rekao je Ivanić i ocijenio da bi trebalo donijeti zakon kojim će 9. januar bez sumnje biti proglašen praznikom i jednom za svagda staviti tu priču van dnevnog reda.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније