Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

RSE

02. 12. 2016. 19:01 >> 18:39

AKCIJA "PRAVDA"

Sarajevo: Uhapšen kantonalni tužilac

U nastavku akcije Pravda pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Džemala Karića, tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo koji je osumnjičen za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, potvrdila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

"Tužilaštvo KS ga tereti da je organizatoru i članovima ove kriminalne organizacije davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužilaštvom i sudovima u KS", kazala je Bavčić.

Podsjetimo, 11. novembra na području Bosne i Hercegovine je uhapšeno ukupno 15 osoba koje su osumnjičene za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona, pranja novca i prevara.

Među privedenim osobama su bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, nekadašnji tjelohranitelj prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića Juso Škrijelj, sarajevski advokat Emir Karača, kao i Lejla Cerić, zaposlena u Opštini Stari Grad Sarajevo.

Slobode su lišeni i bivša pravobraniteljica Opštine Stari Grad Suada Hadžić i stručnjak za promet Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hajrudin Omerbegović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније