Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R.

04. 12. 2016. 14:25 >> 14:02
3

IVANIĆ PORUČIO

Zbog Izetbegovića nemoguća posjeta Nikolića

Predsedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Mladen Ivanić izjavio je da nije realno da do predsjedničkih izbora u Srbiji bude organizovana posjeta njenog predsjednika Tomislava Nikolića Sarajevu i Predsjedništvu BiH i to zbog bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića.

Ivanić je za Večernje novosti naveo da on i član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović imaju više nego korektan odnos prema Nikoliću, ali da nijesu dobri odnosi Izetbegovića i Nikolića.

Kako je ocijenio, tome je dosta doprinio i napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima i to što BiH ništa nije uradila u istrazi.

Prema riječima Ivanića, nije normalno ni da se Nikoliću otkaže posjeta zbog privođenja Nasera Orića.

"To je nekulturno", kaže Ivanić i dodaje da iskorak u odnosima sa Srbijom moraju da pokažu prije svih predstavnici Bošnjaka jer je tu problem.

On dodaje i da odnosi na relaciji Zagreb - Beograd - Sarajevo moraju da budu bolji jer što su bolji odnosi u tom trouglu mirnija je i stabilnija BiH.

"Pokušaću da napravim trilateralni sastanak sa predstavnicima Hrvatske i Srbije, ali tek u martu", rekao je Ivanić.

Nikolić je rekao da nikada nije dobio zvaničan poziv da posjeti Sarajevo, da ne može da se nameće da ide u goste, a da "nikada, nikome nije odbio poziv za posjetu".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније