Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: RTS; Objavio: I. P. ]

07. 12. 2016. 11:00 >> 10:40

REZULTATI GLASANJA

Referendum u RS važi tek od marta?

Rezultati referenduma u Republici Srpskoj o Danu Republike mogli bi postati zvanični tek na proljeće naredne godine.

Kako navode Nezavisne novine, to bi moglo da se desi jer je Ustavni sud RS na današnjoj sjednici Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa odlučio da je Narodna skupština RS prekršila interes bošnjačkog naroda, budući da izvještaj o rezultatima referenduma nije prije objavljivanja u "Službenom glasniku RS" dostavljen u Vijeće naroda na razmatranje.

Sa odlukom Ustavnog suda RS saglasili su se i Bošnjaci u Narodnoj skuštini Republike Srpske (NS RS), Sekretarijat parlamenta, kao i poslanici vladajućih stranaka i opozicije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније