Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92/Objavio: I. P. ]

07. 12. 2016. 12:36 >> 12:13
1

BIBER SMATRA

Situacija u Makedoniji zategnuta

Situacija u Makedoniji u jeku izborne kampanje, uoči vanrednih parlamentarnihh izbora 11. decembra, je vrlo zategnuta, ocijenio je stručnjak za jugoistočnoevropske studije, profesor dr Florijan Biber.

 

Biber u intervjuu za Dojče vele kaže da se vidi da je mnogo toga u igri i relativno je nejasno kakav će biti rezultat.

"U tom pogledu je situacija otvorena - okarakterisao bih je kao vrlo zategnutu", naveo je Biber koji kaže da mu je teško da iznosi predviđanja predstojećih izbora jer, kako kaže, ankete već predviđaju da će rezultat biti tijesan.

Nije jasno ko će pobijediti, ističe Biber i dodaje da misli da dosadašnja vladajuća stranka VMRO-DPMNE naravno želi da zadrži vlast u rukama, pošto se ne radi samo o vlasti, već i o pitanju suočavanja sa optužbama na račun stranke; rizik je u mogućnosti da onaj ko izgubi vlast završi u zatvoru, a ako ostane na vlasti, može da se postara da svi ti skandali padnu u zaborav.

"Smatram da će se ta stranka naći na velikom iskušenju da utiče na izbore u svoju korist. Treba pažljivo pratiti kako protiču izbori, koliko su čisti; mislim da je u igri veliki ulog. To važi i za opoziciju, jer ako ona izgubi na izborima, biće velika i vjerovatnoća da ona bude gurnuta još dalje na margine. Zbog toga smatram da su ovo izbori odluke. Teško je predvidjeti ko će pobijediti. Mnogo zavisi i od toga koliko su jake različite albanske stranke ili stranke za koje glasaju Albanci", naveo je.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније