Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 06. 2013. 10:04 >> 10:03

PRED USTAVNIM SUDOM

Kosor: Povrijeđena su mi ustavna prava

Jadranka Kosor zatražila je da Ustavni sud donese odluku da je HDZ djelovao protivustavno u slučaju njenog isključenja iz stranke.

Novi list piše da je Krunislav Olujić, advokat bivše premijerke, podnio Ustavnom sudu zahtjev za nadzor ustavnog djelovanja HDZ-a.

Olujić očekuje da se Ustavni sud ozbiljno pozabavi tim slučajem jer je, kako kaže, riječ o ustavnopravnom presedanu. 

U Predstavci Ustavnog suda stoji da su Kosor povrijeđena neka izvorna ustavna prava, kojih se mora pridržavati i statut HDZ-a. 

"Nije se poštovalo načelo vladavine prava, načelo pravičnosti suđenja, budući tužitelj nije bio aktima HDZ-a ovlašteno tijelo, a branitelj je u postupku mogao biti samo neko ko je član HDZ-a", smatra Olujić prenosi Novi list dodajući da je Kosor kažnjena zbog verbalnog delikta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније