Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 02. 2013. 20:24 >> 12:56

PROTESTI U LJUBLJANI

Janša: Suprotstavite se "lijevom fašizmu"

Slovenački premijer Janez Janša optužio je svoje političke protivnike da rušenjem njegove vlade žele prikriti prave krivce za težak ekonomski položaj Slovenije i socijalnu krizu.On je svoje pristalice pozvao da se suprotstave "lijevom fašizmu".

 

"Potrebno je odlučno nastupiti protiv lijevoga fašizma, nasilja i haosa. To su najveći neprijatelji slobode i pravednosti i takav razvoj događaja Slovenci neće dopustiti", rekao je Janša u video poruci koja je emitovana tokom dvosatnog mitinga njegovih pristalica na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Na okupljanju koje je, po procjenama civilnog udruženja "Zbor za republiku" učestvovalo 12.000 ljudi, Janšinih pristalica i članova njegove stranke iz cijele zemlje, koji su u Ljubljanu organizirano stigli autobusima i privatnim vozilima. Policijske procjene govore o brojki od 9.000 okupljenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније