Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 06. 2013. 13:35 >> 13:36

NASTAVAK TRENDA

Skoplje ne prestaje da se gradi

Prema posljednjim podacima Agencije za statistiku Makedonije, u aprilu je u ovoj zemlji izdata 241 građevinska dozvola za izgradnju različitih građevinskih objekata. Vrijednost objekata za koje je izdata dozvola iznosi oko 2,8 miliona makedonskih dinara.

 

 

Takođe, od izdatih dozvola, oko 79 posto je izdato za izgradnju visokospratnica, oko devet posto za ostale zgrade i oko 12 posto za rekonstrukciju i obnovu postojećih građevinskih objekata. Agencija za statistiku navodi da se 77,6 posto izdatih dozvola odnosi na privatne objekte, a 22,4 na kompanije.

Takođe, prostor za građevinske objekte za koje je izdata dozvola obuhvata 34.818 kvadratnih metara, a ove godine je izdato 20,5 posto više građevinskih dozvola u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Najviše građevinskih dozvola je izdato u Skoplju, dok su građevinske dozvole izdate za izgradnju objekata u devet makedonskih opština

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније