Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 06. 2013. 14:04 >> 14:05

USVOJENA REZOLUCIJA

Kosovo o Albancima sa juga Srbije

Skupština Kosova je danas usvojila Rezoluciju o elementarnim pravima Albanaca iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa na jugu Srbije. Za Rezoluciju, o kojoj je Skupština raspravljala prošle sedmice , glasala su 74 poslanika, dok su četiri bila protiv. Prethodne sedmice, na kraju debate nije bilo kvoruma da se glasa za Rezoluciju, javlja agencija Anadolija.

 

 

Prije stavljanja na glasanje, poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri, koji je i inicirao debatu o pravima Albanaca u Preševskoj dolini, pročitao je 10 tačaka Rezolucije. U njima se, pored ostalog, traži da se Vlada Kosova brine za Albance koji žive u Preševskoj dolini, ali i za one koji su se iselili iz Doline.

Iz Rezolucije je izbačen zahtjev, koji je na poslednjoj sednici Skupštine podnio premijer Haim Tači o izmjeni Ustava Kosova, kojom bi se Kosovo obavezalo da zaštiti prava Albanaca u Preševskoj dolini. Taj prijedlog je odbila opozicija.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније