Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 12. 2016. 12:57 >> 12:35
2

MESIĆ TVRDI

"Hrvatska blokada poglavlja će biti riješena"

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas u Beogradu povodom protivljenja Hrvatske da se otvori poglavlje 26 u pregovoirma Srbije i EU da se radi o "ekscesnoj situaciji" i da se bilateralna pitanja moraju riješiti između dvije strane.

"Smatram da se radi o ekscesnoj situaciji koja će biti riješena. Hrvatska je zainteresovana da sve zemlje jugoistočne Evrope uđu u EU", rekao je Mesić novinarima.

Mesić je podsjetio da je i Hrvatska imala problema sa Slovenijom tokom evropskih integracija ali da se to ipak "u hodu riješilo".

"Smatram da se mnoga bilateralna pitanja mogu i moraju riješiti između dvije strane, a da li će biti pritisaka (Brisela) to je pitanje vremena", kazao je Mesić.

On je rekao da se situacija u vezi s poglavljima mora riješiti jer je EU "milenijumski projekat koji mora ostvariti ova generacija jer je to jedina garancija da Evropa neće ratovati".

"Ništa ne može zaustaviti evropsko udruživanje", kazao je Mesić.

Hrvatski političar je rekao da je cio put jugoistoka Evrope put u Evropu, ali da je pitanje može li se taj put ubrzati i pobijediti evroskeptici koji misle da treba smanjiti brzinu.

Na pitanje o "aferi čokoladica", Mesić je rekao da voli čokolade "bez obzira na proizvođača".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније