Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 12. 2016. 22:26 >> 22:03
1

NAKON TRI DANA

Spasili staricu u kanjonu Tare

Članovi Spasilačkog kluba "Volf" iz Foče pronašli su u u kanjonu Tare Milenku Topalović (78) čiji je nestanak prijavljen pre tri dana, pišu Večernje novosti.

Starica je bila izgubljena tri dana i dvije noći, a noćna temperatura se spuštala i do minus 16 stepeni Celzijusovih.

Nakon što su dobili poziv od Republičke uprave za civilnu zaštitu, fočanski "Vukovi" su čamcem i u ronilačkoj opremi zaplovili Tarom s lokaliteta Brštanovica, nizvodno prema Foči, i na šestom kilometru, na obali rijeke, pronašli promrzlu staricu u polusvjesnom stanju. 

Miloš Ostojić, jedan od četvorice članova "Volfa" koji su pronašli staricu, ispričao je da su joj odmah dali tople napitke i umotali je u jakne. 

“Dimitrije Ostojić je prvi ugledao ženu pored kamena kako leži, u mjestu zvanom Borovi. Brzo smo zaveslali i stigli do obale. Izmasirali smo joj ruke i noge i dali tople napitke. Počela je da komunicira, nije bila svjesna svega”, rekao je Ostojić. 

Starica je zatim čamcem i na nosilima prebačena do sela Vjernovići, gdje joj je ljekarsku pomoć pružila ekipa Doma zdravlja iz Foče. 

U potrazi za staricom prethodnih dana učestvovalo je pedesetak mještana. 

Predsjednik Spasilačkog kluba "Volf" Nenad Ikonić rekao je da spasioci neprestano dežuraju i da nastavljaju potragu za još jednom nestalom osobom iz Foče, za kojom potraga traje već pet dana.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније