Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

20. 12. 2016. 23:07 >> 22:50

UVAŽENA ŽALBA SDSM

Makedonija: Ponavljanje izbora u Tearcu

Glasanje na biračkom mjestu u opštini Tearce biće ponovljeno u nedjelju zbog neregularnosti, saopštio je danas Upravni sud, koji je uvažio žalbu Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM).

Na tom biračkom mjestu, vladajuća VMRO imala je samo četiri glasa više od SDSM.

Odluka koja je objavljena na sajtu suda, protivna je odluci Državne izborne komisije da ne uvaži prigovor SDSM, ali je konačna.

Kako prenosi makedonska televizija Nova, u obrazloženju odluke je navedeno da je žalba SDSM osnovana i da na tom biračkom mjestu bilo nepravilnosti.

Upravnom sudu podnijeto je ukupno pet žalbi - četiri je podnijela SDSM, a jednu vladajuća VMRO-DPMNE.

Tužba VMRO-DPMNE se odnosi na odluku Državne izborne komisije o poništavanju izbora na jednom glasačkom mjestu na zahtjev albanske stranke BESA, dok se četiri žalbe SDSM odnose na šestu izbornu jedinicu, gdje je najtjesniji rezultat, pošto je svih osam pritužbi odbacila Komisija.

Odluka Upravnog suda je konačna, a nakon toga Državna izborna komisija treba da sumira rezultate glasanja.

Zvanični, ali ne i konačni rezultat, koji je saopštila DIK, pokazuju da VMRO Nikole Gruevskog ima 51 poslanika, a SDSM Zorana Zaeva 49, u parlamentu koji ima 120 poslanika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније