Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 06. 2013. 13:15   >>  13:17

ILEGALNO BORAVIO

BiH: Uhapšen vehabija iz Crne Gore

Inspektori Službe za poslove sa strancima u Tuzli locirali su jednog državljanina Crne Gore koji je ilegalno ušao i boravio u Bosni i Hercegovini uprkos zabrani iz 2011. na osnovu koje je, zbog nepoštovanja zakona BiH, protjeran uz zabranu ulaska u trajanju od tri godine, javlja agencija Anadolija.

 

 

Kako saznaje agencija Anadolija, riječ je o Amelu Osmanoviću iz Crne Gore. Prema izvorima bliskim Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH (OSA), navodno je riječ o sigurnosno interesantnoj osobi.

Kako je saopšteno iz Službe za poslove sa strancima, ovaj strani državljanin, koji se dovodi u vezu sa vehabijskim pokretom u BiH, prilikom kontrole inspektora za strance pokušao je pobjeći.

U tome mu je nastojao pomoći i njegov prijatelj, inače državljanin BiH, Edin Kahriman koji je fizički pokušao spriječiti inspektore za strance da uhapse Osmanovića.

''Obje osobe su ubrzo stavljene pod kontrolu inspektora za strance nakon čega je zatražena asistencija MUP-a Tuzlanskog kantona, čiji su službenici su ih lišili slobode i priveli u prostorije MUP-a. Tuzlanska policija je izvršila kriminalističku obradu BiH. državljanina zbog sprječavanja službenog lica u vršenju službene radnje, a državljanina Crne Gore su predali Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje'', saopćeno je.

Njemu je, kako je navedeno, izrečena mjera protjerivanja sa teritorije BiH u trajanju od pet godina i naloženo stavljanje pod nadzor u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu gdje je i smješten sinoć u kasnim večernjim satima. U Centru će ostati dok se ne okonča procedura neophodna za njegovu deportaciju u Crnu Goru.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније