Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: B.V. [ Beta ]

22. 12. 2016. 10:32   >>  10:09 1

BIVŠI MINISTAR

Delimustafić uhapšen u Hrvatskoj

Bivši ministar policije BiH Alija Delimustafić, osumnjičen za organizovani kriminal i nezakonito trgovanje nekretninama na području Sarajeva, uhapšen je u Hrvatskoj na osnovu međunarodne potjernice.

 

Ovu informaciju potvrdio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, navodeći da je informacija o hapšenju Delimustafića u Hrvatskoj stigla od Interpola.

Prije dva dana Kantonalni sud u Sarajevu izdao je naredbu za raspisivanje interne i međunarodne potjernice za Delimustafićem i Jusom Škrijeljom, nakon što ih sudska policija nije pronašla na njihovim adresama.

Delimustafić i Škrijelj i još nekoliko osoba, među kojima su i pojedine sudije, uhapšeni su 11. novembra u akciji "Pravda" na području Istočnog Sarajeva.

Oni se terete da su falsifikovali dokumentaciju i prevarom uknjižavali takozvane napuštene stanove na ljude koji su im odani, a potom ih, posredstvom Delimustafićevih firmi, koje se bave prometom nekretnina, prodavali trećim osobama.

Poslije mjesec provedenih u pritvoru, Sudsko vijeće je Delimustafića i Škrijelja pustilo na slobodu, poslije čega su oni pobjegli iz BiH.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo se na odluku Sudskog vijeća žalilo Vrhovnom sudu Federacije BiH, koji je poništio odluku o njihovom puštanju na slobodu.

Novo Sudsko vijeće je donijelo odluku da Delimustafić i Škrijelj budu vraćeni u pritvor, ali ih sudska policija nije pronašla na kućnim adresama.

Osumnjičeni Juso Škrijelj, koji je bio telohranitelj Alije Izetbegovića, osim bosanskohercegovačkog ima i državljanstvo Belgije, prenijeli su sarajevski mediji.

Još se navodi da je Alija Delimustafić imao nekoliko lažnih dokumenata, a koristio je i nekoliko identiteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније