Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 06. 2013. 17:56 >> 17:56

ZLOUPOTREBA I UTAJA

Miškoviću produžen pritvor i potvrđena optužnica

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga", Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe", i još devet osoba zbog malverzacija sa preduzećima za puteve, saznaje "Blic". Takođe, vlasniku "Delte" i Đuraškoviću danas je produžen pritvor za još 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

 

 

Ovom odlukom suda optužnica je stupila na pravnu snagu.  Oni se teret da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Njima se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba djela zaprijećena je kazna do 10 godina zatvora.  

Mišković , njegov sin Marko i Đurašković se teret za oba krivična djela.  

Optužnica je podignuta protiv Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Rašo i Predraga Filipovića optužene za pomaganje u zloupotrebi položaja ovlašćenog lica.  

Živojin Petrović i Jadranka Bardić  se terete za pomaganje u utaji poreza. Protiv Zorana Kaitovića istraga je obustavljena, jer u toku postupka nije potvrđena sumnja da je zloupotrijebio položaj.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније