Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta/Objavio: I. P. ]

09. 01. 2017. 15:21 >> 14:57
2

HRVATSKI MINISTAR

Obilježavanje Dana RS znak tenzija

Ministar vanjskih poslova Hrvatske, Davor Ivo Štir, izjavio je danas da obilježavanje Dana Republike Srpske, uprkos suprotnoj odluci Ustavnog suda BiH, svjedoči o eskalaciji tenzija u BiH i pozvao na pronalaženje rješenja za sva otvorena pitanja između tri konstituivna naroda u BiH.


On je dodao da je to "proces koji nije započeo danas" i koji ima podršku "nekih činilaca međunarodne zajednice, jer dopuštaju da se to u ovom trenutku odvija bez većih reakcija", prenijela je agencija Hina.

"Hrvatska je dala veliki doprinos u BiH, ali često je nakon toga dobijala samo optužbe da je bila agresor, a naši oficiri dobijaju optužnice" rekao je Štir u Podrutama kod Varaždina. 

On je pozvao "sve aktere u BiH da na miran, odgovoran način, za stolom, pronađu rješenje za otvorena pitanja" koja postoje među tri konstitutivna naroda.

U Podrutama je Štir bio na komemoraciji povodom 25. godišnjice pogibije petorice posmatrača misije Evropske zajednice, četvorice Italijana i jednog Francuza. Njihov helikopter je 7. januara 1992. godine srušio pilot JNA raketom ispaljenom iz MIG-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније