Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 01. 2017. 12:54 >> 13:00
2

SRBIJA

Otac i sin pronađeni smrznuti u snijegu

U selu Duga Poljana kraj Gadžinog Hana u Srbiji jutros su pronađena tijela oca i sina, starih 88 i 64 godine, potvrdio je za agenciju Beta predsjednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević.

Prema njegovim riječima, policija i tužilaštvo utvrdiće uzrok smrti tih ljudi, a po svemu sudeći do tragedije je doveo splet nesrećnih okolnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, smrznuta tijela oca i sina pronašao je vozač koji mještanima tog kraja dostavlja hljeb.

Pretpostavlja se da je sin krenuo do toaleta u dvorištu kuće kada mu je pozlilo. Otac je pokušao da ga spase i uvuče u kuću tako što mu je oko struka obmotao konopac.

Prema tvrdnjama očevidaca, u dvorištu su vidljivi tragovi koji ukazuju da je nesrećni starac uspio da vuče sina nekoliko metara, ali je potom i on pao u snijeg.

U Policijskoj upravi u Nišu potvrdili su za Betu da su jutros u 8.20 minuta dobili prijavu o dva beživotna tijela u Dugoj Poljani.

"Tužilaštvo je obaviješteno i očekuje se uviđaj", naveli su u policiji.

Od posljedica smrzavanja umro žitelj sela kod Vranja

Od posljedica smrzavanja protekle noći u vranjskoj bolnici umro je Z.S. (58) iz sela Strešak u Poljanici, izjavio je danas komandant vatrogasnog bataljona Odjeljenja za vanredne situacije u Vranju Vedran Tašković.

Tašković je agenciji Beta rekao da su vatrogasci spasioci u ponedjeljak popodne našli Z.S. u teškom stanju, s promrzlinama, a nekoliko dana nije jeo, niti je ložio.

"Uspjeli smo da ga prebacimo do Prijemno trijažnog odjeljenja vranjskog Zdravstvenog centra, gdje je odmah primljen, ali je nažalost u toku noći preminuo", kazao je Tašković.

Z.S. je druga žrtva smrzavanja na području Vranja.

U nedjelju ujutru je u naselju Ogledna stanica u Vranju nađen mrtav muškarac za koga su ljekari konstatovali da je umro od smrzavanja. On je, kako se pretpostavlja, tokom noći izašao da donese drva, okliznuo se i pri padu polomio butnu kost, posle čega je ostao na ulici celu noć.

U Makedoniji troje umrlo od hladnoće

Tri osobe su od hladnoće umrle u Makedoniji, objavio je danas portal Telegraf.

Portal navodi da je jedna osoba od hladnoće umrla u Skoplju, jedna u Strumici i jedna u Pehčevu, mjestu na istoku zemlje.

Makedoniju je od 6. januara zahvatila jaka hladnoća, a najniža tempereatura je izmjerena u nedjelju - minus 28 stepeni.

Veoma niske temperature su i jutros bile u svim krajevima, a najhladnije je bilo u Mavrovu, na sjeverozapadu, minus 20 stepeni Celzijusa, dok je "najtoplije" bilo u Đevđeliji, na jugoistoku, minus osam.

Po Hidrometeorološkoj upravi, u Makedoniji će se do četvrka zadržati veoma hladno vrijeme s blagim porastom dnevne temperature, a značajniji porast će biti od petka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније