Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ B92 ]

13. 01. 2017. 19:55 >> 19:30

PRIŠTINSKI MEDIJI

"Haradinaj hapšen u Njemačkoj pa pušten"

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj, prije nego što je uhapšen u Francuskoj, bio je priveden u Njemačkoj, ali je ubrzo pušten, navode prištinski mediji.

Kako je izvor iz te stranke rekao za Indeks onlajn, Haradinaj je pušten poslije osam minuta, nakon što su u Njemačkoj verifikovali potjernicu, na osnovu koje je potom uhapšen u Francuskoj.

Haradinaj, kojeg su francuske vlasti uhapsile 4. januara, pušten je na slobodu uz kauciju do konačne odluke o zahtjevu Srbije za njegovu ekstradiciju.

Srbija je prije tri dana poslala Francuskoj zahtjev za izručenje Haradinaja, a juče je proslijedila i dopunu zahtjeva s pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Na današnjoj sjednici Vlade Srbije odlučeno je da će Srbija nastaviti sa gonjenjem svih okrivljenih o optuženih za ratne zločine, bez obzira na nacionalnost.

"Srbija i dalje zahtijeva hitno izručenje Ramuša Haradinaja", rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nakon sjednice Vlade Srbije, sazvane upravo zbog te teme.

Srbija Haradinaja traži zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom 1999. godine, za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније