Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 06. 2013. 18:29 >> 18:38
4

SPORT ZBLIŽAVA

Irinej: Lijepo je vidjeti zagrljaj Novaka i Nadala

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej posavjetovao je mlade u Srbiji da se bave sportom, jer je sport "potreban našem tijelu i organizmu". On je ocijenio i da nije sve u postizanju ovozemaljskih uspjeha, pokazujući to na primjeru tenisera Novaka Đokovića.

 

Patrijarh SPC je ocijenio da bi djeca trebalo da razvijaju svoje tjelesne datosti i sposobnosti, da se zbližavaju i da upoznaju jedni druge, te da tako njeguju svoje tijelo za prihvatanje onih viših duhovnih vrijednosti koje daju smisao našem postojanju i našem životu.

Irinej smatra da je dobro što postoji sport, ali je naveo da ne bi bilo dobro da čitav svoj život usmjerimo na postizanje samo ovozemaljskih uspjeha bez višeg smisla. On je rekao da je sport potreban našem tijelu, organizmu, ali da sport ima svoj smisao, a to je "da nas oplemeni, da nas zbliži, da nas združi".

"U petak smo gledali našeg sportistu koji je izgubio (Novak Đoković), ali je prišao svom protivniku i lijepo ga zagrlio. Drugo je šta oni misle i kako doživljavaju svoju pobjedu ili poraz, ali je jako lijepo vidjeti da sportisti poslije nadmetanja lijepo prilaze, pruže ruku pobjedniku. Prijateljski su došli i prijateljski se razdvajaju sa arene", rekao je patrijarh Irinej.

On smatra da je ružno kada "na našim utakmicama neki ljudi bijesne, pa poslije utakmice dolazi do bitke, čak i ubistava". 

"To je negacija sporta i najnegativnija strana sporta gdje sport ne postiže svoj cilj. Sve treba da bude u skladu sa našim tijelom, smislom našega života, da sve tjelesno i zemaljsko ima svoj viši smisao i nadgradnju, da nas duhovno uzdigne, da nas oplemeni", istakao je patrijarh Irinej.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније