Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Blic/Tanjug ]

17. 01. 2017. 11:13 >> 12:12
26

LAVROV POZIVA

"Ne smije doći do rata na Balkanu"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da ne smije doći do novog oružanog sukoba na Balkanu.

"Nadam se da svi shvataju da to ne smijemo dozvoliti", rekao je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare o rezultatima rada Ministarstva vanjskih poslova u 2016. 

On je izjavio da "snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne na sjeveru Kosova naseljenom Srbima".

Govoreći o situaciji na Balkanu, Lavrov je rekao da „Evropska unija trebalo da smiri situaciju i utiče na realizaciju sporazuma koji su postignuti između Beograda i Prištine". „Međutim, istorija nas uči da istorija ne uči ničemu. Nadam se da ovaj put svi razumiju potrebu da se izbjegne vojni sukob“, istakao je Lavrov.

Lavrov je odgovarao novinarima na brojna pitanja o situaciji u Siriji, o odnosima sa SAD, optužbama protiv Rusije za hakovanje, gomilanju trupa NATO u Baltiku.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније