Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2017. 16:14   >>  15:53 5

GRABAR KITAROVIĆ

Hrvatska sa Tuđmanom ostvarila san

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da se u Hrvatskoj mnogo bolje živi, nego u bivšoj Jugoslaviji.

Ona svim jugonostalgičarima prepručuje da se na jedan dan vrate u te dane, kako bi uvidjeli koje bi im sve slobode bile ukinute.

Kitarović je u intervjuu za austrijski Kaljne Cajtung izjavila da su Hrvati svoju državu sanjali hiljadu godina - prvo pod Habsburzima, onda u Kraljevini Jugoslaviji, pa nakon Drugog svjetskog rata pod, kako je kazala, nametnutom vlašću komunista. 

Grabar Kitarović je kazala kako su sa Franjom Tuđmanom 1992. Hrvati konačno ostvarili san i da su sad slobodni. 

"Hrvatskoj danas ide mnogo bolje. Susrijećem stalno ljude koji imaju nostalgiju prema Jugoslaviji. Uvijek im predložim da na jedan dan vratimo Jugoslaviju pa da vide koje bi se sve slobode ukinule, a u kojima u današnjoj Hrvatskoj mogu uživati", rekla je Kitarović. 

Ona je kao primjere lošeg života za vrijeme Jugoslavije navela vožnju na par-nepar, nemogućnost slobodnog napuštanja zemlje i nestašice nekih proizvoda. 

Upitana zašto su onda građani Hrvatske nosalgični prema Jugoslavije, ako je život bio toliko loš, Kitarović kaže: "Jugoslavija je bila utopija. Josip Broz Tito, komunisti i tadašnji mediji uvjeravali su ljude da je život divan kod nas. Svako je imao platu, nezavisno o tome da li je radio ili ne", rekla je Grabar Kitarović i dodala kako se "u Jugoslaviji novac trošio na megalomanske projekte koji je trebalo da uvjere svijet da je ona industrijska država".

Tvrdi da nacionalizam nije iskopao grob Jugoslaviji. 

"On je bio tek katalizator. Mi Hrvati i Slovenci smo htjeli bolji život, jer smo dio zapadnog svijeta i htjeli smo slobodno raspolagati novcem koji stvaramo", rekla je hrvatska predsjednica.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније