Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 06. 2013. 20:58 >> 20:58

MOLITVOM

Počeo Samit "Mir i pomirenje" u Banja Luci

U naredna tri dana Banja Luka će, u okviru Međunarodnog samita "Mir i pomirenje, Korak naprijed", biti domaćin niza političara iz regiona i Evropa. U glavnom gradu Replublike Srpske sjutra će tom prilikom boraviti i predsjednik crnogroskog parlamenta Ranko Krivokapić.

Molitveno-medidativnim skupom u katedrali Svetog Bona Venture u Banja Luci počeo je Međunrodni samit "Mir i pomirenje: Korak naprijed".
 
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojićič, koji je suorganizator skupa, kazao je, kako prenosi Agencija Anadolija, da se ovim želi poslati pozitivna poruka iz Banja Luke.

"Razgovaraćemo o problemu liderstva u 21. vijeku. Ovdje su ljudi iz cijelog regiona, a regionalna saradnja itekako je važna", kazao je Radojičić. 

Skupu koji predvodi banjalučkli biskup Franjo Komarica, prisustvuju i kardinal vrhbosanski Vinko Puljić, reis Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Jevrejske zajednice u BiH.

Među prisutnima na molitvi su bili i evropska parlamentarka Doris Pak, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, gradonačenik Zagreba Milan Bandić...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније