Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 01. 2017. 13:47 >> 13:23
11

ŠEŠELJ O "SRPSKOM VOZU"

"Nikolić htio krvoproliće i da sačuva funkciju"

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je danas da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, svjestan toga da nema više šta da očekuje u političkom životu Srbije, slanjem "išaranog voza" na Kosovo pokušao da izazove krvoproliće i stvori situaciju u kojoj bi ga vidjeli kao vođu i spasitelja.

"Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće provokacijom s putničkim vozom išaranim parolama koje bi sigurno Šiptare iritirale, izazvale njihov bijes i teror, ali u ovom slučaju i njihovu oružanu bandu formiranu uz podršku NATO-a", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, i dodao da je to bio primjer kako predsjednik, nezadovoljan potičkom pozicijom, može da nanese štetu i državi i svom narodu.

Prema riječima lidera radikala, Tomislav Nikolić je to sračunato uradio očekujući da će ako Šiptari napadnu voz, biti žrtava i krvoprolića, da će srpska policija reagovati i da će na taj način probuditi patriotizam.

"Očekivao je da će naša policija uzvratiti, doći će do veoma neuralgične situacije u kojoj će probuditi patriotizam i svi će u njemu vidjeti vođu i spasioca i niko mu ne može opepeliti ništa u pogledu nove predsjedničke kandidature", rekao je Šešelj.

On je dodao da se srećom taj Nikolićev scenario nije obistinio, jer su ga svi politički činioci, ne samo u Srbiji već i u svijetu prozreli.

"Medjutim, svi politički činioci su ga odmah prozreli i narod u cjelini, i nikome u ovom trenutku nije bilo do toga da se izaziva nova kriza, niti je to pametno za srpski narod", rekao je Šešelj.

Prema njegovim riječima, situacija oko voza je pokazala kakvu štetu državi i narodu može da izazove sadašnji predsjednik nezadovoljan političkom pozicijom. Dodao je da se slično moglo vidjeti i na primeru odlazećeg predsjednika SAD Baraka Obame, duboko nezadovoljnog izbornim rezultatima i onima koji vlast nasleđuju.

"I ako predsjednik u Srbiji nema velike nadležnosti, vidjeli smo da sadašnji ima mogućnosti da napravi ogromne probleme državi i narodu ako je lično nezadovoljan političkom pozicijom, ako je svjestan da ga dojučerašnja partija neće istaći kao kandidata na izborima i ako je svjestan da više ništa ne može da očekuje u političkom životu Srbije", rekao je Šešelj.

On je dodao da je sada navažnije da Srbija sačeka smjenu garniture u SAD i prvi susret američkog i ruskog predsjednika, i da svoj mali čamac čvrsto priveže uz moćni ruski brod i da zajedno krenu u oluju.

"Nikolić ne može izazvati oružanu krizu a da ne konsultuje saveznike i najbolje i prijatelje... da uradi tako da je Rusija zaprepašćena, da je Kina zaprepašćena", rekao je Šešelj i dodao da Srbija nikada nije pravila poteze bez konsultacija s Rusijom, ni pred Prvi svjetski rat ni pred Balkanske ratove.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније