Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

20. 01. 2017. 21:35   >>  21:11 14

ODGOVOR DRAŠKOVIĆU

SPS: Dačić samo štiti interes Srbije

Socijalistička partija Srbije (SPS) odbacila je danas navode lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića da šef diplomatije Srbije Ivica Dačić iz Moskve dobija naloge kako bi pravocirao Crnu Goru i unazadio odnose Beograda i Podgorice.

Drašković je danas, za Radio Crne Gore, izjavio da Dačić svojim izjavama nastoji da unazadi odnose Beograda i Podgorice i da je izvjesno da šef srpske diplomatije naloge ne dobija od predsjednika svoje vlade (Aleksandra Vučića)".

SPS je u saopštenju naveo i da Dačić, koji je lider SPS-a, nikada nije provocirao nikoga i da je "dokazano i opšte poznato" da je branio interese Srbije.

Potpredsjednik Izvršnog odbora SPS-a Đorđe Čabarkapa je naveo da "Dačić ne radi ni po nalogu Moskve, ni Brisela, ni Vašingtona", istakavši da "Dačić radi isključivo u interesu srpskog naroda". 

On je naveo i da "Dačić nikada nije provocirao nikoga, već postavlja pitanje koje interesuje njegovu zemlju i njen narod - Zašto glasaju za samoproglašenu državu Kosovo?"

"Valjda nam je još uvijek dozvoljeno da branimo nacionalne i državne interese, a možda Drašković misli da ni to ne smijemo da radimo", rekao je Čabarkapa. 

Prema njegovim riječima, opšte je poznato, a i dokazano da je Dačić branio interese Srbije.

Čabarkapa je dodao i da o tome govori Dačićevo učešće i u Savjetu bezbjednosti UN gdje je Srbiju branio svim silama i ličnim trudom, "a isključivo pokušavajući da uspostavi dijalog" kako bi se riješila otvorena pitanja uz iznalaženja prihvatljivih rješenja za sve.

"Drašković je član vladajuće koalicije, samim tim, ako ima neki lični interes, nek traži smjenu Dačića, a kada bolje razmislim, može i da se glasa u Parlamentu čija je politika u interesu Srbije, da li Dačića ili Draškovića", naveo je Čabarkapa.

 

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније