Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 06. 2013. 13:45 >> 13:47

ZA DATUM

Dežer: Srbija još da radi

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da je veoma važno da se pregovori sa Srbijom otvore, ali da prije toga ima još dosta toga da se uradi.

Dežer je istakao da razumije što premijer Ivica Dačić očekuje da Srbija dobije datum u junu.

Dežer je, komentarišući reakciju Dačića da Srbiju ne interesuje nikakvo zeleno svetlo već dobijanje datuma, kazao da razumije da premijer i cijela vlada očekuju da se donese odluka o datumu.

"Ovo je ono što su direktno Ketrin Ešton i Evropska komisija predložili, tako da se nadam da ćemo pregovore otvoriti. I onda će dalje stvari slijediti i to će biti odlučeno kada se svi okupimo za jednim stolom. Međutim, ima dosta koraka koje treba preduzeti", rekao je Dežer, prenosi B 92.

Kada se sve što je neophodno uradi, kako je dodao, Srbija će dobiti zeleno svijetlo.

,,Da bi Srbija dobila datum mora još niz koraka da se uradi, a jedan od njih je da se formiraju pregovarački timovi.'', zaključio je Dežer.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније