Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 06. 2013. 13:58   >>  13:57

ŠIROM BIH

Među 50 uhapšenih i 10 policajaca

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, Graničnom policijom BiH i MUP-om RS, uhapsilo je 50 osoba, među kojima više od 10 ovlašćenih policijskih službenika Granične policije i MUP-a Republike Srpske.

U aktivnostima realizovanim kroz združenu policijsku akciju kodnog naziva „Skela-Pauk“, na oko 50 lokacija širom BiH, izvršeni su pretresi i lišenja slobode osumnjičenih osoba.

Osobe koje su pod istragom Tužilaštva BiH osumnjičene su da su u dužem periodu, djelujući povezano i zloupotrebljavajući službeni položaj, počinile krivičina djela krijumčarenja.

Istragom je utvrđeno da je počinjeno krijumčarenje velikih količina žive stoke, sa područja Srbije u BiH, i tako nezakonito ostvarena imovinska korist u višemilionskim iznosima.

Osobe koje su pod istragom, osumnjičene su da su kao organizovana grupa počinile krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, davanje i primanje mita, dara i drugih oblika koristi i krivično djelo krijumčarenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније