Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

24. 01. 2017. 11:05 >> 10:40
11

UN SAOPŠTIO

U BiH sedam terorističkih organizacija

Na ažuriranoj listi najtraženijih terorista i organizacija Islamske države koju je objavio SB UN upisano je sedam organizacija čije su kancelarije u BiH.

Na spisku je i Nusret Imamović, jedan od vodećih komandanata "Nusra fronta".

Organizacije koje se nalaze na listi su "Al haramein" i "Al furhan", "Tajbah internešnal" i "Bosanska idealna futura"...

Kada je riječ o Nusretu Imamoviću, "EuroBlic" piše da je taj državljanin BiH u Siriji jedan od vodećih komandanata "Nusra fronta".

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević otkrio je da se na listi nalaze islamističke organizacije sa kancelarijama u Sarajevu, Zenici i Bihaću, te da nova lista dokazuje da u BiH gotovo da i nema borbe protiv terorizma jer "Imamović, koji je godinama u Siriji, ima dva validna pasoša izdata od državnih organa BiH".

On kaže da se na osnovu toga može doći do zaključka da su ljudi koji pomažu teroriste i dalje zaposleni u državnim službama.

Stručnjak za bezbjednost Predrag Ćeranić istakao je da se problem terorizma u BiH godinama minimizira, kao i da nema političke volje za njegovo rješavanje.

On je naglasio da se "paradžemati u BiH šire kao virus, a političari, poput bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića govore kako je BiH na putu evrointegracija".

U BiH se u proteklom periodu vratilo 46 boraca "Islamske države", a njih 20 je u zatvorima, gdje izdržavaju pravosnažne zatvorske kazne.

Na "crnoj listi" Savjeta bezbjednosti UN, dopunjenoj 19. januara, je 256 imena najtraženijih terorista "Islamske države" i 75 islamističkih organizacija čiji je osnovni posao pranje novca i finansiranje terorističkih napada širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније