Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 01. 2017. 20:00   >>  19:34 1

HAN MAKEDONIJI

"Riješite spor oko imena, pa u EU"

Evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Johanes Han kazao je, na Parlamentarnoj skupstini Savjeta Evrope u Strazburu, da očekuje ubrzo formiranje nove vlade u Makedoniji, ali da članstvo u Uniji te zemlje mora da se riješi kroz prevazilaženje spora u vezi sa imenom.

"Nadam se da će Makedonija ući u fazu tranzicije koja će joj omogućiti da dobije vladu koja može da se osloni na parlamentarnu većinu, koja će moći da omogući napredak zemlje na putu ka članstvu u EU, ali i da riješi pitanje imena", rekao je Han, prenosi RTS.

Kako je istakao, za rješenje tog višegodišnjeg spora koji Makedonija ima sa Grčkom oko imena makedonske države neophodna je parlamentarna većina.

"Očekujem napredak u formiranju makedonske vlasti već u narednim sjednicama", konstatovao je Han.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније