Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 06. 2013. 10:32 >> 11:07

"MIR I POMIRENJE"

BiH: Vjerski lideri u hramu Hrista Spasitelja

Posljednjeg dana samita „Mir i pomirenje: Korak naprijed“ vjerski velikodostojnici i predstavnici političkog i javnog života iz BiH i Hrvatske posjetili su jutros hram Hrista Spasitelja u Banjaluci.

 

U prigodnom obraćanju prisutnima, episkop Banjalučki gospodin Jefrem upoznao ih je da je hram Hrista Spasitelja, koji je izgrađen 1939. godine, srušen 1941. godine tokom njemačkog bombardovanja Banjaluke te da je njegova ponovna izgradnja započeta 1992. godine.

„Rat je strašna tragedija za sve ljude i iza njega na ovim našim prostorima ostale su trajne i nepopravljive posljedice, koje, ako ne možemo ispraviti, možemo učiniti sve da se takvo zlo više nikada ne ponovi“, naglasio je episkop Banjalučki.

Poručio je „neka nam istorija bude učiteljica života“.

Pozdravivši prisutne, episkop Jefrem kazao je da su oni svojim učešćem na samitu „dali doprinos da na našim prostorima dođemo do trajnog mira i pomirenja“.

„Jučer smo čuli različite stavove kako izgraditi mir i pomirenje, ali sve nas treba da vodi misao da samo onaj čovjek koji ima mir, može ga dati i drugima“, istakao je episokop Banjalučki.

„Optimističan sam da iznesem viziju za mir i život različitih naroda na ovim prostorima. Obični ljudi, s kojima se stalno susrećem, davno su prestali da bistre visoku politiku i okrenuli su se svakodnevnom životu. Zato, neka sve što smo čuli na ovom samitu postane praktični dio naših života“, zaključio je episkop Jefrem. 

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније