Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 06. 2013. 10:59   >>  10:59

OSTAJU PRI STAVU

Lajčak: Slovačka neće priznati Kosovo

Potpredsjednik Vlade Slovačke i ministar spoljnih poslova te zemlje, te specijalni savjetnik visoke predstavnice za zapadni Balkan Miroslav Lajčak kazao je da njegova zemlja neće priznati nezavisnost Kosova.

 

"Nijesmo promijenili naš stav. Pozicija Slovačke je da ne priznajemo Kosovo", rekao je Lajčak u intervjuu beogradskim "Novostima".

On je rekao da njegova zemlja, međutim, želi evropsku perspektivu za čitav region.

"Jer, ni u čijem interesu nije da postoji crna rupa, gdje nema vladavine prava, zakona i saradnje. Naš stav je tu postojan", istakao je Lajčak.

Komentarišući to što će zvanična Bratislava u srijedu i četvrtak biti domaćin liderima centralne, istočne i jugoistočne Evrope, među kojima će biti i predstavnici Beograda i Prištine, Lajčak je rekao da vjeruje da će sastanak u Slovačkoj biti prilika za razgovor o ključnim političkim, ekonomskim, socijalnim i sigurnosnim pitanjima vezanim za postkrizni razvoj regiona i Evrope.

"Očekujemo učešće 20 šefova država, uključujući i predsjednika Tomislava Nikolića i gospođu Atifetu Jahjagu. Dogovorena je takozvana 'gimnih formula'. To znači da neće biti državnih simbola, već će na tablama biti samo imena učesnika", kazao je Lajčak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније