Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

03. 02. 2017. 10:52 >> 10:36

NEMA OKUPLJANJA

Danas mirno u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici danas je mirno, nema okupljenih građana, a situacija u gradu je uobičajena, javlja reporter agencije Beta iz Kosovske Mitrovice.

 

Juče su se u Kosovskoj Mitrovici okupili građani sjevernog dijela grada zbog najave rušenja zida u bliziini mosta na Ibru, međutim situacija je danas mirna.

Gradonačelnik sjeverne Kosovske Mitrovice Goran Rakić najavio je poslije sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da će danas u Prištini razgovarati sa predstavnicima Albanaca uz posredstvo EU, ali da "ništa ne očekuje od Prištine".

"Ništa ne očekujem, jer Priština uvijek izigra dogovoreno. Još 8. decembra smo postigli sporazum, oni su to bacili u vodu, traže da srušimo zid. Naš prioritet je da očuvamo mir, ali ako suprotna strana prijeti upadanjem ROSU, niko ne može da sa sigurnošću tvrdi kakva će biti reakcija", rekao je Rakić.

Zid koji je izgrađen u blizini mosta na Ibru predmet je sporenja Srba i Albanaca. Srbi kažu da on treba da bude potporni zid koji će onemogućiti vozilima da pređu u pješačku zonu, a biće i ljetnja pozornica, dok je za Albance to nova barikada.

Predstavnici Srba tvrde da je najvažnije sačuvati mir i da se pregovorima mora doći do održivog rješenja sa čime se deklarativno slažu i u Prištini.

Nove tenzije na Kosovu javile su se juče poslije neuspjele runde pregovora Beograda i Prištine na najvišem nivou u Briselu, a za taj neuspjeh predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić optužio je Prištinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније