Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

06. 02. 2017. 08:47   >>  08:25 22

JOSIPOVIĆ ZA "POLITIKU"

Hrvatska ima kompleks od Srbije

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović smatra da HDZ "žmuri na ustašofiliju", a da vodeći političari u Hrvatskoj i dio medija imaju kompleks od Srbije.

Osim toga, on navodi da se političari u Hrvatskoj boje da uđu u otvoreni dijalog i traženje najboljih rješenja za dvije držve.

"Opterećeni su strahom da će im saradnja sa Srbijom, čak i ozbiljni razgovori o brojnim međudržavnim problemima koje imamo donijeti negativne bodove i etiketu prosrpske i projugoslovenske politike. Boje se da uđu u otvoreni dijalog i traženje najboljih rješenja za obje države," rekao je Josipović u intervjuu za "Politiku." 

Josipović smatra da paralela tome postoji i u Srbiji, a ogleda se, kako kaže u izuzetno agresivnoj retorici, koja je, ocjenjuje "na rubu građanske pristojnosti". 

Prema njegovim riječima, uzrok "nikada gorih" odnosa Hrvatske i Srbije je potreba vodećih političara da svoj uspjeh grade na konfliktu i antagonizaciji, a problemi između dvije zemlje su, ocjenjuje, takvi da ih ne mogu riješiti međudržavne komisije već samo kontakti i dogovori na najvišem nivou. 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније