Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 06. 2013. 18:06   >>  18:06

OBJAVIO NA TVITERU

Hodžaj: Jemen priznao Kosovo

Jemen je priznao Kosovo, objavio je na svom Tviter nalogu ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj.

 

 

“Razgovarao sam sa šefom diplomatije Jemena, Abu-Bakr Al-Qirbi, koji mi je potvrdio zvanično priznanje Republike Kosova”, napisao je Hodžaj.

Jemen je 100 država koja je priznala nezavisnost Kosova.

Sultan UAE na Kosovu

Sultan Saed Al Mansuri poručio je danas u Prištini da Ujedinjeni Arapski Emirati žele pomoći Kosovu kako u ekonomskim, tako i u političkim procesima. On je dodao da postoji velika potreba da odnosi dvije zemlje ojačaju.

„Gavna tačka naše posjete je pitanje ekonomije. Za nas je važno da se izbliza upoznamo sa Kosovom i u kojim oblastima možemo sarađivati i pomoći. Ono što smo primijetili jeste da Kosovo ima svijetlu budućnost. Važno je da nastavimo da jačamo odnose dvije zemlje“, kazao je Al Mansuri nakon sastanka sa prvim zamjenikom kosovskog premijera, Bedžetom Pacolijem.

On je dodao da se sa Pacolijem dogovorio da u određenim zonama otpočne saradnja, kao što su turizam, stvaranje slobodne zone u opštini Đakovica, a obećano je i uspostavljanje direktne vazdušne linije između Kosova i Emirata, radi turizma i trgovine.

Ministar ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata je poručio da je važno i da Kosovo ponudi konkretan plan za saradnju.

Pacolli je kazao je da je bilo riječi i o projektu izgradnje agro-ekonomske platforme, s obzirom da Kosovo ima tradiciju u proizvodnji hrane.

Delegacija UAE je u uzvratnoj posjeti prvom zamjeniku kosovskog premijera Bedžetu Pacoliju koji je nedavno boravio u Emiratima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније