Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 06. 2013. 09:38 >> 09:38

MOŽE I NARUKVICA

Mišković nudi milione za jemstvo

Branioci vlasnika Delta holdinga, Miroslava Miškovića, podnijeće Posebnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu prijedlog za njegovo puštanje iz pritvora uz jemstvo, pišu beogradske "Novosti".

Prema nezvaničnim informacijama tog lista riječ je o cifri od 25 miliona eura, a prije donošenja odluke, zahtjev će biti proslijeđen Tužilaštvu, koje o tome treba da iznese svoje mišljenje.

Pored toga, advokati su podnijeli i žalbu na odluku suda o odbijanju njihovog prijedloga da se pritvor zamijeni blažom mjerom, odnosno da se odredi kućni pritvor uz nošenje elektronske narukvice.

Mišković je u ponedjeljak iz Centralnog zatvora prebačen na Vojnomedicinsku akademiju zbog problema sa pritiskom i srčanih smetnji. Ljekari su mu stavili holter, aparat za dijagnostikovanje srčanih oboljenja, koji mu je skinut juče, pošto je poslije provedene noći na VMA vraćen u ćeliju.

Osim toga, rađen mu je i test opterećenja srca. Prema informacijama "Novosti", po dobijanju rezultata ljekari će odlučiti o daljem tretmanu, odnosno da li će mu biti prepisana terapija, a postoji mogućnost i da bude operisan.

Mišković se, naime, nalazi u pritvoru od 12. decembra prošle godine, kad je uhapšen. Poslije šest meseci istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv njega i još devet osoba zbog navodnog nezakonitog izvlačenja i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tvrdi se da su time oštetili ta preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Krajem prošle nedjelje, krivično vanpretresno vijeće Specijalnog suda donijelo je rešenje o produženju pritvora za još mesec dana Miškoviću, ali i Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibens grupe“, zbog opasnosti od bjekstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније