Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

15. 02. 2017. 09:58 >> 09:34
9

AMBASADOR OCIJENIO

Kosovo teško do glasova za Unesko

Priština bi, ukoliko se odluči da se Kosovo kandiduje za članstvo u UNESKO, mogla to da učini na jesen pošto je rok za aprilsko zasjedanje prošao.

Ambasador Srbije u UNESKO Darko Tanasković je rekao danas da nema razloga za pesimizam po tom pitanju i da će prištinskoj strani biti teško da pridobije potrebne glasove.

"Osim toga što smo mi član, danas imamo 29 država koje su priznale Kosovo, ali imamo isti toliki broj država koje nijesu priznale Kosovo u sastavu Izvršnog savjeta. Ali, ukoliko bi ipak dobili većinu na Izvršnom savjetu to bi išlo na Generalnu konferenciju gdje je potrebno da Kosovo kao nečlanica UN ostvari pozitivan zbir od dvije trećine glasova, sto nije nimalo jednostavno", rekao je Tanasković za RTS.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније