Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2017. 11:31   >>  11:09

SLOVENIJA

Smijenjen funkcioner jer ne zna o svom sektoru

Šef sektora za obnovljivu energiju u Ministarstvu za infrastrukturu Slovenije je smijenjen, dan pošto je pred televizijskim kamerama pokazao potpuno neznanje o svom području, a novinarka koja ga je intervjuisala je sve objavila u informativnoj emisiji bez ikakve montaže.

Ona je državnog sekretara za obnovljive izvore Tilena Smolnikara intervjuisala poslije javne prezentacije o tome šta se u Sloveniji čini u korišćenju hidropotencijala, energije vjetra, elektro-punionica za automobile i "pametnih brojila", i postavila mu desetak pitanja, ali on ni na jedno nije znao odgovor.

Samo se smijao i pokušavao da se izvini, ili je tražio prekid i ponovno snimanje, prenijela je Hina.

Na kraju je prostodušno izjavio: "Slovenija će se truditi da ispuni ciljeve iz strategije korišćenja obnovljivih izvora i to je sve što pametno mogu da kažem na tu temu".

Pokazalo se da ne zna ni koliko je Slovenija novca namijenila da do 2020. postigne cilj da joj obnovljiva energija čini četvrtinu energetskog bilansa, iako je to bila glavna tema prezentacije na kojoj je učestvovao.

Ministarstvo za infrastrukturu je saopštilo da se Smolnikar pred televizijskim gledaocima osramotio jer je pokazao neznanje, i smijenilo ga s položaja šefa odjeljenja za obnovljive izvore, na koji je postavljen septembra prošle godine, ali će ipak ostati u Ministarstvu.

Mediji navode da je kritike zbog osposobljenosti tog relativno mladog stručnjaka bilo i kada je postavljen na mjesto koje je sada izgubio, jer je po struci geodeta i informatičar, a navodno je na mjesto šefa odjeljenja došao jer mu je otac uticajan direktor u ljubljanskom gradskom Holdingu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније