Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

22. 02. 2017. 12:44 >> 14:04
3

POČETKOM MARTA

Ponovo o demarkaciji sa Crnom Gorom

Vlada Kosova planira da početkom marta Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarakciji granične linije sa Crnom Gorom ponovo vrati u Skupštinu Kosova na razmatranje i usvajanje, javljaju prištinski mediji.

 

Poslanici opozicije najavljuju mogućnost "velikih tenzija", ako Predlog zakona o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom bude ponovo stavljen na dnevni red sjednice Skupštine Kosova.

Posebna vladina komisija za mjerenje površine Kosova saopštila je juče da sporazumom o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, Kosovo ne gubi teritoriju.

Poslanica Samoopredjeljenja Donika Kada Bujupi je za prištinske medije rekla da će se otpor usvajanju ratifikaciji sporazuma nastaviti.

"Naš će otpor biti jači i organizovaniji kako to pitanje ne bi bilo usvojeno na sjednici Skupštine Kosova", kazala je ona za TV Klan Kosova.

"Mi i građani nećemo da dozvolimo da bilo šta potpišu predstavnici institucija i da to prođe u Skupštini, jer predstavnici institucija Kosova nemaju pravo da potpišu kapitulanske sporazume", rekla je poslanica.

Ona je ocijenila da ne bi bilo dobro da se demarkacija ponovo vrati na razmatranje u parlament Kosova.

"Ne mislim da bi bilo dobro ako pokušaju da ovu varijantu, za koju je potvrđeno da je pogrešna ponovo vrate u Skupštinu, jer će to vratiti nove tenzije i još snažniji otpor", kazala je Bujupi i istakla da je to verzija sporazuma koja nanosi veliku štetu Kosovu, koja ovim sporazumom gubi oko 8.000 hektara.

Ona je najavila da će odgovor Samoopredjeljenja biti jak, i unutar i van Skupštine.

"Mi ćemo biti sa narodom. Demarkacija ne prolazi ni pod kakvim pritiskom niti kupovinom ili prodajom glasova", kazala je Kada Bujupi.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније