Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Beta; Objavila: J.B.Č ]

22. 02. 2017. 14:42   >>  14:16

SUD U PRIŠTINI

Oliveru Ivanoviću određen kućni pritvor

Lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću određen je kućni pritvor do početka novog suđenja, javljaju mediji.

 

Ivanović je izrazio nadu da je to "samo prva faza ka slobodi".

"Meni predstoji borba da dokažem da sam nevin i da sa ovim nemam nikakve veze. Svi oni koji me poznaju, bili Srbi ili Albanci, znaju da ja sa tim nemam veze, ali ja u to moram da ubijedim sudsko vijeće. Težak je put, ali ja ću to da prođem", rekao je Ivanović.

Nakon što su saznali za presudu, ispred kapije suda okupili su se njegovi partijski i lični prijatelji, prenose mediji.

Srbija traži momentalno i potpuno oslobađanje Olivera Ivanovića, posljednjeg političkog zatvorenika u Evropi, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Đurić.

"Ivanović je čovjek koji se nalazi iza rešetaka samo zbog toga što pripada i predvodi dio srpskog naroda na KiM, da bi se napravio lažni balans u progonu ratnih zločinaca", rekao je Đurić Tanjugu.

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Oliver Ivanović, ukoliko mu u ponovljenom postupku koji se protiv njega vodi bude omogućeno da se brani sa slobode, biti dostupan pravosudnim organima.

Branilac Olivera Ivanovića advokat Nebojša Vlajić potvrdio je da će lider Građanske inicijative SDP u toku dana biti upućen u kućni pritvor.

Vlajić je dodao, da je nakon što je ukinuta presuda za ratne zločine iz 1999. godine a suđenje vraćeno na početak, Ivanoviću određen kućni pritvor u trajanju od dva mjeseca, nakon čega će biti donijeto novo rješenje.

"Imam utisak da se pravda dijeli na kašičicu i u djelovima, kao što je učinio i Apelacioni sud koji nije imao hrabrosti da potpuno oslobodi Olivera Ivanovića", rekao je Vlajić.

On napominje da, ipak, pozdravlja i to rješenje ako ono predstavlja korak ka konačnom oslobođenju Ivanovića.

Apelacioni sud u Prištini odlučio je prošle nedjelje da se Ivanoviću ponovi suđenje, nakon što je sud poništio prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na devet godina zatvora za ratne zločine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније