Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

23. 02. 2017. 15:51   >>  15:33 6

VUČIĆ O TURIZMU

Srbija zaradila 200 miliona više od CG

Srbija je prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona eura, izjavio je premijer te zemlje Aleksandar Vučić.

Srbija je tako prošle godine od turizma zaradila 200 miliona eura više od Crne Gore, rekao je Vučić.

"Crna Gora ima predivno more, planinske vijence, Skadarsko jezero, sve što jedna prelijepa zemlja može da ponudi. Srbija se nije nikad isticala turizmom, to nije najvažnija privredna grana, ali smo u 2016. godini zaradili 200 miliona eura više od Crne Gore od turizma", rekao je Vučić.

Vučić je na otvaranju sajma, na kome će se predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja među kojima su i Kina, Rusija i Indija, čestitao Beogradskom sajmu i Ministarstvu turizma na odličnim rezultatima.

"Čuo sam da imamo pet puta više gostiju nego u Zagrebu, ostalih brojeva se i ne sjećam", rekao je u šali Vučić ministru turizma Rasimu Ljajiću.

Kako je rekao, sve više novca od turizma ostaje u Srbiji, sve smo atraktivniji za goste sa zapada i za posljednje tri godine promet od turizma raste deset odsto godišnje. Naveo je i da je prosječan rast turizma u svijetu četiri odsto godišnje, u Evropi dva odsto, a u Srbiji je to 13 odsto.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније