Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 06. 2013. 16:27 >> 16:27

PAPRENO

Hrvatska: Pozovete Hitnu i platite 200 eura

Hitna pomoć u susjednoj Hrvatskoj uskoro bi se mogla naplaćivati ako ljekari utvrde da je intervencija bila nepotrena. Svako zvanje Hitne pomoći koštaće najmanje 50 eura, a savjet ljekara još dodatnih osam eura, pišu beogradske "Novosti".

 

 

Ali, ako ljekari pruže i medicinsku intervenciju, a utvrde da to nije bilo potrebno ”pod hitno”, cijena će da iznosi čak 200 eura.

Sa ovom praksom počela je Hitna pomoć u Zadru, a veoma brzo će se takav praksa proširiti i na cijelu Hrvatsku. Ljekari tvrde da ih ljudi zovzbog svih mogući hrazloga, koji sa hitnim slučajevima nemaju veze.

Na taj trpe bolesnici kojima je hitna intervencija nužna, dok Hitna pomoć bilježi velike gubitke upravo zbog nepotrebnih intervencija.

Ako se uspostavi da poziv nije bio nužan, cijena će, dođe li do intervencije tima hitne pomoći, odnosno ako u kuću na poziv dođu ljekar i bolničar, cena iznosi 100 eura.

Svako davanje injekcije košta 20 eura, a infuzija 35. Najskuplja je usluga reanimacija i košta 250 eura, ali nikako nije jasno zbog čega je uopšte na posebnom cjenovniku, jer pacijent koji treba reanimaciju sigurno je hitni slučaj!

"Novosti" pišu da više nije ni besplatno savjetovanje s ljekarom, jer će se naplaćivati svako davanje medicinskih preporuka.

Inače, širom Hrvatske prošle godine Hitna pomoć imala je milion i po intervencija, a čak milion bilo je nepotrebnih. Do sada je za sve usluga bila besplatna, pa čak i za strance koji se zateknu u Hrvatskoj, ali će se ubuduće plaćati doslovno sve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније