Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

05. 03. 2017. 15:48   >>  15:23 19

NA SASTANKU SA MOGERINI

Crnadak: Dodik bio "mekan kao pamuk"

Ministar inostranih poslova BiH i potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na sastanku s Visokom predstavnicom EU za spoljnju politiku i bezbjednost Federikom Mogerini bio "mekan kao pamuk", negirajući Dodikove optužbe da su predstavnici PDP-a i SDS-a na tom sastanku govorili loše o stanju u RS.

 

"Ono što je Dodik govorio o meni poslije sastanka, čista je laž. Žao mi je što niste vidjeli kako se on ponašao, mekan kao pamuk, a onda izađe pred novinare i glumi šerifa. Tako je bilo i sinoć", kazao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On tvrdi da ga je Dodik napao zbog svega što su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on, kao šef diplomatije BiH, uradili na sprječavanju revizije presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid koju je pokrenuo bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović.

"Republika Srpska zaslužuje predsjednika koji ne podmeće, već govori istinu. PDP je stranka koja se zalaže za RS i BiH u EU. Hoćemo da ovu zemlju reformišemo i od nje napravimo mjesto za bolji život, ali tražimo da RS nikad ne bude ugrožena. Dok god je tako, mi smo partneri i EU i strankama iz Federacije", kazao je Crnadak.

On je govorio i o javnom servisu, Radio-televiziji RS, ocijenivši da je njen rad "najgori u Evropi", dodavši da je svoju zabrinutost zbog rada RTRS izrazio i na sastanku s Mogerinijevom.

"Ja sam sinoć istakao da smo mi u PDP-u zabrinuti stanjem u nekim institucijama Republike Srpske", dodao je on.

Prema njegovim riječima, RTRS je sredstvo u službi vladajuće strukture.

"Proizvode informativni program koji je najgori u Evropi. Ne čudi me što je na to reagovao Dodik. Prilog o njegovom boravku u Moskvi je trajao 14 minuta. Nisam znao da li sam u Banjaluci ili u Pjongjangu", kazao je Crnadak.

On je još kazao da su na jučerašnjem sastanku s Visokom predstavnicom EU za spoljnju politiku i bezbednost lideri svih vodećih partija izrazili želju da BiH nastavi evropskim putem.

"Sve to možemo ako se vratimo u institucije i ukoliko odlučivanje bude zajedničko, inače cijela ta priča nema smisla", istakao je Crnadak.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније