Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

17. 03. 2017. 12:45 >> 12:20
8

TAČI PRIZNAO

Sramota me događaja na Kosovu 2004.

Predsjednik Kosova Hašim Tači saopštio je da ga je sramota zbog događaja iz marta 2004. godine, te da su ti događaji bili nepotrebni i da su osramotili Kosovo.

"Tada, 2004. godine, se desilo ono što je najmanje trebalo da se desi Kosovu. Desilo se nešto što je dovelo do toga da se Kosovo osramoti. Desilo se ugrožavanje crkava, paljenje nekoliko njih, spaljeno je nekoliko kuća. Zato je, mene lično, ako me pitate, i tada i danas sramota zbog tih akcija", priznao je Tači.

Tači je u razgovoru sa predstavnicima srpskih medija u četvrtak u Čaglavici, istakao da su martovsko nasilje tada sproveli pojedinci i da će biti kažnjeni.

"Ko god je to počinio biće kažnjen. Nije u tradiciji Albanaca da ugroze kulturno-istorijske spomenike, da ugroze imovinu, da popale kuće, da ugroze djecu, žene i starije osobe. Uvijek će takva dela biti kažnjiva. Stvarno ne želim da se ikada više ovo ponovi", kazao je Tači, prenijela je RTK.

Obećao je da će, kako je rekao, institucije raditi na tome da se takvo nasilje više nikada ne desi.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније