Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

19. 03. 2017. 16:12 >> 15:46
7

KOMESARIJAT TVRDI

Srbija spremna za migrantsku krizu

Zamjenica srpskog komesara za izbjeglice, Svetlana Velimirović, kazala je da je Srbija od samog početka migrantske krize sprema za sve moguće scenarije, kao i da u ovom trenutno ima dovoljno smještajnih kapaciteta za sve migrante koji bi prihvatili pomoć države.

 

"Redovno se ažurira plan reagovanja za slučaj masovnog priliva migranata", rekla je Velimirović za RTS, komentarišući prijetnje Turske da će okončati sporazum sa EU o smanjenju priliva migranata u Uniju.

Ona je, kako prenosi Blic, navela da radna grupa redovno razmatra trenutnu situaciju i predviđanja na osnovu informacija koje se trenutno dobijaju sa terena i da se priprema za naredni period.

"Važno je da je Srbija veoma aktivna i da je uključena u sve postojeće mehanizme za razvoj informacija na operativnom i diplomatskom nivou", rekla je Velimirović.

Navodi i da u ovom trenutku u Srbiji ima dovoljno smještajnih kapaciteta za sva lica koja su prihvatila pomoć države da budu zbrinuta i dobiju osnovne usluge.

"Za sva lica koja trenutno nijesu u centrima, a prihvatili bi našu pomoć ima dovoljno mjesta", rekla je ona i dodala da ima nekoliko stotina slobodnih mjesta i da nema nikakvih problema.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније