Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 06. 2013. 16:27   >>  16:27

I ON ŽELI EVROPSKU BUDUĆNOST

Josipović: Nikolić se promijenio

U intervujuu za “Jutarnji list” predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je izjavio da posljednje izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića najbolje pokazuju da je promijenio svoju huškačku u demokratsku politiku.

 

 

Josipović je kazao da su retorika nakon preuzimanja dužnosti i dotadašnji politički angažman Nikolića izazivali negodovanje i da su bili teret pokušajima Hrvatske da gradi dobre odnose sa Srbijom.

"Međutim, predsjednik Nikolić je u više nastupa naglasio da je za zajedničku evropsku budućnost i dobru saradnju. Njegove novije izjave o Srebrenici, BiH i Hrvatskoj potpuno su drugačije. Sporazum s Kosovom velika je stvar", tvrdi Josipović.

Dodao je da bi svojim nedolaskom na proslavu ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, Nikolić samo pokazao da Srbija ne želi u EU.

“Ako Nikolić ne dođe na proslavu ulaska Hrvatske u Evropsku uniju propustiće da svojim prisustvom potvrdi evropsku orijentaciju svoje zemlje. Mi smo pozvali sve susjede, i svi su dobro došli. Ako ne dođe, propustiće istorijski događaj, pa i priliku da uživa u pozitivnoj atomosferi i bude viđen”, kazao je Josipović.

Napomenuo je da svako ima pravo na novu politiku, a posebno ako bi to za Hrvatsku značilo trajni mir i rješavanje otvorenih pitanja sa Srbijom.

“Predsjednik Nikolić predstavlja državu koja nam je i pored teške historije, susjed s kojim moramo graditi dobre odnose, prije svega zbog nas samih, zbog stabilnosti regiona i privrede. Bilo bi mi drago da dođe u Hrvatsku", kazao je hrvatski predsjednik.

Predsjednik Nikolić je prethodno potvrdio da će prisustvovati u Zagrebu na svečanosti povodom prijema Hrvatske u EU, istakavši da bi to moglo biti spriječeno jedino odlukom Hrvatske da pozove i Kosovo.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније