Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

28. 03. 2017. 18:51 >> 18:25
4

VUČIĆ PORUČIO

"Žene biraju po odgovornosti, a ne po ljepoti"

Predsjednički kandidat Aleksandar Vučić obećao je danas ženama da će ako pobijedi na izborima one biti jednako tretirane kao muškarci, da niko neće moći da ih maltretira i da će se svim srcem boriti za njih.

On se danas u Sportskom centru "Šumice" u Beogradu obratio publici koju su gotovo potpuno činile žene, a na ulazu su ih dočekale i crvene ruže.

Pored aktuelnog premijera Srbije, gosti skupa na kojem su učesnice iz publike postavljale pitanja Vučiću, bili su i pjevačica Svetlana Ražnatović i njen kolega Željko Samardžić.

Vučić je ocijenio da žene u životu i politici "biraju po odgovornosti, a ne po ljepoti" i da su na osnovu tog kriterijuma prepoznale ko njihovu zemlju vodi na mnogo bolji način.

"Strašno je glupo reći da žene glasaju za nekoga samo zato što je lijep", rekao je Vučić.

Kako je naveo, žene uviđaju ozbiljnost situacije, manje su sebične od muškaraca, više gledaju u budućnost i brinu o potomstvu.

On je kazao da žene više vode računa i o ekonomskoj stabilnosti države, pa ih i više od muškaraca zanima i više cijene činjenicu da u martu državna kasa neće imati nikakav minus.

"Imaćemo više sredstava za plate u javnom sektoru i za penzije", rekao je Vučić.

On je dodao da u junu na snagu treba da stupe i propisi koji će spriječiti nasilnike da se, kako je rekao, iživljavaju nad ženama.

Vučić je kritikovao muškarce koji ne plaćaju alimentaciju nakon razvoda i rekao da "ne zna da li može da ih nazove muškarcima".

On je naveo da djeca treba da pripadnu majkama u slučaju razvoda i nagovijestio i da je to rekao "jednom svom prijatelju".

"Bar na jednog je to djelovalo, pa su djeca vraćena majci", rekao je Vučić.

U jednom trenutku Vučić je konstatovao da su u publici i gradski menadžer Goran Vesić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i upitao ih "šta će oni među hiljadama žena".

Poslije aplauza on je konstatovao: "Zato vama ne dodaju ono 'pederu' kao meni".

Žene iz publike pitale su Vučića i da li mu je neka žena bila inspiracija.

"Ja sam samo običan muškarac koji je za žene uvijek bio zainteresovan u svakom pogledu, za razliku od tebe Vuline, uvijek sam bio fasciniran ženama koje su posvećene svom poslu i marljivo rade", rekao je Vučić.

Žene iz publike Vučića su pitale i o njegovim omiljenim knjigama i piscima, a on je rekao da sada češće čita knjige o ekonomskim, pravnim, istorijskim i političkim temama i ima manje vremena za beletristiku.

Pjevačica Svetlana Ražnatović danas nije pjevala, ali je okupljenim ženama rekla da za Aleksandra Vučića glasa zbog toga što ga zna duže od 20 godina, zna njegovu porodicu i zna kakav je čovjek.

"On mnogo radi i mnogo toga je učinio i to je čovjek kojem treba da budemo vjetar u leđa. Da ga podržimo", rekla je Ražnatović i kao poruku uputila stih jedne njene pjesme: "Isuse, daj mu lavlje srce".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније